Compot de prune

de Pasiune pentru bucatarie in Sirop / Compot, 3 Sep 2010 | 5852 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 5 lg zahar/borcan
  • conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

Prunele se taie in doua si se scot samburii sau se lasa intregi.Se tin in apa rece aprox 2 h(nu trebie sa fie patate sau stricate pentru ca se va strica compotul.Se aseaza jumatatile in borcan de 720-800 g si se pun deasupra 4-5 lg de zahar,un varf de cutit de conservant si se umple borcanul cu apa.

Se aseaza borcanele intr-o cratita cu apa,pe fundul careia am pus un prosop,apoi se acopera borcanele cu altul si se dau la cuptor 30-45 min,pana se dizolva zaharul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

03.09.2010, 13:17

e bun tare..am facut si eu

Corinuta 1

04.09.2010, 19:17

placeee! 5

jolygina 1

05.09.2010, 23:52

si la mine un borcan se poate?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Compot de mere